Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 75.000 ευρώ στη Cepal Hellas A.E.Δ.Α.Δ.Π..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατ΄ εφαρμογή του άρθ. 10 παρ. 1 του ν.3758/2009, επέβαλε διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους 75.000 ευρώ στη Cepal Hellas A.E.Δ.Α.Δ.Π..

Συγκεκριμένα, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών διαπιστώθηκε:

      • Ανάθεση εντολής σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ενημέρωση δανειοληπτών περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμής οφειλής  η οποία στην πραγματικότητα δεν υφίστατο δεδομένου ότι είχε εξοφληθεί ολοσχερώς. 

      • Ενημέρωση δανειοληπτών μέσω επιστολών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που στην πραγματικότητα δεν υφίστατο παρά την προφορική ενημέρωση των δανειοληπτών προς την εταιρεία και την προσκόμιση σε αυτήν αποδεικτικών στοιχείων (βεβαιώσεις εξόφλησης).

    Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή στη γραμμή 1520 και να υποβάλει καταγγελία για παράβαση της καταναλωτικής νομοθεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://kataggelies.mindev.gov.gr/.

    Το παρόν δελτίο τύπου είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης https://gge.mindev.gov.gr/ στην περιοχή Ανακοινώσεις.

    Περισσότερα Νέα

    Share: