Κατευθυντήριες οδηγίες για την εφαρμογή των βιώσιμων δημοσίων συμβάσεων από το UNEP (2η έκδοση)

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme, UNEP) εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2021 κατευθυντήριες οδηγίες για την εφαρμογή των βιώσιμων δημοσίων συμβάσεων με τίτλο: “Sustainable Public Procurement How to “Wake the Sleeping Giant” – Introducing the United Nations Environment Programmes Approach»

Ο οδηγός αυτός παρέχει οδηγίες σχετικά με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των βιώσιμων δημοσίων συμβάσεων, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση η οποία βασίζεται στην εμπειρία και την ανατροφοδότηση που λαμβάνεται από χώρες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την προσέγγιση αυτή. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βιώσιμων δημοσίων συμβάσεων, βήμα προς βήμα, και προορίζεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τις βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις γενικά. Στόχος είναι να παράσχει ένα κοινό όραμα, γλώσσα και πλαίσιο για τις βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις και να καθοδηγήσει τους ενδιαφερόμενους προς την κατεύθυνση της εφαρμογής τους.

Η συγκεκριμένη έκδοση ενσωματώνει μεγάλο αριθμό βέλτιστων πρακτικών και περιπτωσιολογικών μελετών που συγκεντρώθηκαν από το 2012, ενώ η μεθοδολογία που προτείνεται λαμβάνει υπόψη χρήσιμα συμπεράσματα από προηγούμενες βιώσιμες δημόσιες συμβάσεις.

Μπορεί να αντληθεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.unep.org/resources/publication/second-edition-uneps-sustainable-public-procurement-guidelines

Περισσότερο Υλικό

Share: